X

Sigarayı Bırakan Şişli Travestileri Kilo Almıyor!

Sigarayı bıraktıktan sonra alınan kilonun metabolizma yavaşlamasından kaynaklandığını belirterek, “Günde 3 litre su içerek metabolizmayı hızlandırıp zayıf kalın” dedi.

Şenses yaptığı açıklamada, sigarayı bırakmaya niyetlenen insanların en büyük korkusunun, bıraktıktan sonra hızla kilo almak olduğunu belirterek, “Öyle ki tiryakilerin önemli bir kısmı kilo almaktansa sigaraya devam etmeyi daha makul bulabiliyor.”

Sigarayı bırakınca neden kilo alınır?
Şensesi sigarayı bıraktıktan sonra kilo almaya başlanmasının 3 nedenini sıraladı:

1- Metabolizmanın yavaşlaması
2- Tat alma yetisinin geri kazanılması
3- El alışkanlığı ile sürekli atıştırma isteği

Çözüm 1: Su içerek kilo alımının önüne geçin
Metabolizma yavaşlamasının önüne geçilebileceğine dikkat çeken Şenses şunları kaydetti: “Sigaranın metabolizmayı hızlandırdığı herkesçe biliniyor. İçilen her sigarayla kalp atışı dakikada 20-30 kez daha fazla atıyor, bu da yakılan kalorinin daha fazla olmasını sağlıyor. Sigarayı bıraktıktan sonra bu suni artış ortadan kalktığı için metabolizma normal seviyesine iniyor. Metabolizmanın yavaşlaması kilo alımını kaçınılmaz hale getiriyor.

İlk adım sağlıklı şekilde metabolizmanın hızlanmasını sağlamak. Bu sayede kilo alımının önüne önemli ölçüde geçilebiliyor. Bu durumda yapılacak şey, metabolizmayı hızlandıracak yollara başvurmak. Nikotin alınmadığı için yavaşlayan metabolizmayı yeşil çay, proteinli gıdalar, günde 3 litre su, baharat tüketimi, küçük egzersiz ve yürüyüşle hızlandırmak mümkün.”

Çözüm 2: Her şeyden az az yiyin
Nikotinin dildeki tat alma duyusuna zarar verdiği için, sigara içenlerin bir süre sonra yemeklerin gerçek tadını alamamaya başladığını ve lezzet duygusunda önemli bir azalma meydana geldiğini vurgulayan Şenses, “Bir şişli travesti sigarayı bıraktığında, yaklaşık 48 saat içinde tat alma yetisini yeniden kazanmaya başlıyor. Yiyeceklerin tadını yine eskisi gibi tam olarak alabilen şişli travestileri, kısa sürede geri kazandıkları bu yetiyle aşırı yeme alışkanlığı edinebiliyor” dedi.

Böyle bir durumda kilo alımının kaçınılmaz olacağını belirten Dyt. Fadime Özgök Şenses, “Yeniden kazanılan tat alma yetisiyle, sürekli farklı şeyler yeme isteği gözleniyor. Bu nedenle kilo almamak için, her şeyi tatmak ama küçük porsiyonlar halinde tüketmek gerekiyor. Bu sayede hem yiyeceklerden keyif almak hem de aşırı kalori alımının önüne geçmek mümkün olabiliyor” şeklinde konuştu.

Çözüm 3: Sağlıklı atıştırmalıkları yanınızdan ayırmayın
Sigara içenlerde var olan elde ve ağızda sigara bulundurma alışkanlığının, sigarayı bıraktıktan sonra yerini atıştırmalıklara bıraktığına işaret eden Şenses şöyle devam etti: “Sürekli bir şeyler yeme eğilimine dönüşen bu atıştırma nöbetleri kilo alımını da beraberinde getiriyor. Atıştırma ihtiyacından kurtulmanın en kolay yolu günlük tüketilen su miktarını arttırmak. Sağlıklı bir insanın günde 1.5 litre su tüketmesi gerekiyor. Sigarayı bıraktıktan sonra bu oran 3 bardak daha arttırılmalı. Bu sayede atıştırma nöbetleri azaltılabiliyor.

Yine atıştırma alışkanlığını sağlıklı besinlerle geçiştirmek de kilo alımının önüne geçiyor. Tatlı krizi sırasında şerbetli yerine sütlü tatlılar seçmek, çekirdek-çerez yerine mevsim meyveleri, salatalık, marul gibi çiğ sebzeleri tüketmek, sigarayı hatırlatan ve kafein içeren kahve, çay gibi içecekler yerine su, soda, tuzsuz ayran, taze sıkılmış meyve suları gibi düşük kalorili içecekler tercih etmek alınabilecek önlemler arasında. Artan besin tüketimini dengelemek içinse hareketli olmak şart. Günlük aktivite miktarını arttırmak ve egzersiz yapmak, sigarayı bırakma döneminde sağlıklı kalmak için önemli birer yardımcı.”

Şişli Travestileri Bu Karışımı İçerek Vücudunuzu Arındırın

Günlük hayatta çoğumuz yoğun bir şekilde toksinlere maruz kalıyoruz. Toksinler vücudumuza tamamen zararlı maddeler. Toksinlere yoğun şekilde maruz kalmak sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor ve yaşam kalitemizi düşürüyor. İstanbul travestileri bu zararlı maddeleri uzun süre vücuttan uzaklaştıramaz ise hücreleri o ölçüde bozuluyor, sağlıklı hücre olmaktan çıkıyor ve kanserli hücrelere dönüşüyor.

Vücudumuza zarar veren toksinlerden sağlıklı beslenme ile kurtulmak mümkün. Doğanın bize sunduğu sebze ve meyveler yüksek oranda vücut temizleyici özelliğe sahip. Sebze ve meyveler vücudu arındırırken dinçlik sağlıyor, hissedilen yorgunluğu azaltıyor.

Sebze ve meyvelerin içerdiği güçlü antioksidanlar bir nevi temizlik süpürgesi gibi çalışıyor ve bol su tüketimi ile zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırıyor. Bu besinler aynı zamanda zayıflamaya yardımcı besinler. Mutlaka günde en az 4-5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeliyiz.

Zinde bir vücut ve zayıflamak için karışım
Malzemeler

3-4 adet salatalık (kabuğu ile)
6-8 yaprak ıspanak
2 yaprak pazı
2 adet kereviz sapı
3 çiçek brokoli
1 avuç dolusu semizotu
1 adet limon
½ adet elma
1 çay kaşığı zencefil
İsteğe göre taze nane

Bu karışım her sabah aç karnına 1 bardak tüketilebilir. Metabolizma hızlandırır, ödemi atar ve kilo vermeye yardımcı olur.

Arınma kürümüzün işe yaraması için tuzlu, şekerli ve unlu gıdalardan uzak durmalıyız.

Hızla Kilo Verdiren Besinler

İsviçreli bilim adamları yeni bir araştırmaya imza attı. Upsala Üniversitesi’ndeki araştırmalarda 39 yetişkin travesti ve erkekten oluşan 2 grup 7 hafta boyunca fazladan günlük 750 kalori aldı.

Birinci grup doymuş yağ içeren besinler tüketirken, ikinci grup ise doymamış yağ içeren besinler tüketti. 7 hafta sonunda çıkan sonuç ise şaşırtıcıydı. Doymuş yağ tüketen grupta hiçbir bireyde kilo artışı olmazken, diğer grupta kilo artışı gözlemlendi.

Ceviz ve somon yiyerek metabolizmanızı hızlandırın
Düzenlenen araştırmada ceviz ve somon balığında bulunan omega-3 yağ asitlerinin yağ kütlesini azalttığı belirtildi. Diğer araştırmalar da, omega-3 yağ asitlerinin sizi tok tuttuğunu ve yağlı balık yedikten sonra 2 saat sonra daha tok hissettiğinizi gösteriyor. Haftada en az iki kez somon ve günde bir avuç ceviz yemeniz kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Hangi Besinden Ne Kadar Tüketilmeli?

Tahıllar: Beş dilim ekmek yeter de artar. Günde 170 gram kadar tahıl tüketmemiz yeterli. Ama sakın unutmayın, mutlaka ve mutlaka tam tahıllı olacak.

1 dilim ekmek = 28 gram
1 kase kahvaltılık gevrek = 28 gram
Orta büyüklükte bir parça mısır ekmeği = 56 gram
1 porsiyon yulaf ezmesi = 28 gram
3 su bardağı dolusu patlamış mısır = 28 gram
1 orta boy lavaş = 56 gram

Protein: İnsanlar ortalama olarak önerilen miktardan yüzde 30 daha fazla et tüketiyor. Gelecekte kırmızı eti daha sorunsuz hale nasıl getireceğimizi belki bulabiliriz ancak şimdilik haftada en fazla 115 gram kırmızı et tüketmemiz gerek.

12 adet badem = 14 gram
7 adet orta boy karides = 56 gram
6 ince dilim jambon = 56 gram
9 adet ceviz = 28 gram

Meyve: İki büyük muza ne dersiniz? Vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılayabilmek için her gün yaklaşık olarak 400 gram meyve tüketmeliyiz. Bunu aksatmaya çalışın…

1 adet küçük elma = 120 gram

1 adet büyük boy muz = 200 gram

33 çekirdeksiz üzüm = 90 gram

6 adet çilek = 100 gram

Sebze: Bardak bardak tüketin! Amerikalı uzmanlar günde 250 gram kadar sağlıklı sebze yememiz gerektiğini söylüyor. Bu bile yerine getirilmezken, bana göre işin ideali 500 gram.

1 su bardağı dolusu brokoli = 90 gram

1 su bardağı dolusu pişmiş ıspanak = 180 gram

1 adet büyük boy domates = 150 gram

1 adet orta boy fırında patates = 200 gram

Süt ürünleri: İki dilim peynir, bir bardak süt. Süt ürünleri için uygun görülen günlük tüketim miktarı 400 gram kadar. Ancak bu miktar bile zar zor tüketiliyor. Günlük süt ürünlerinin sağlığımıza olan faydaları son yıllarda tekrar gündeme gelmiş durumda ve çoğu kişi sindirim problemlerinden dolayı süt ürünleri tüketmekten vazgeçiyor. Eğer yoğurt, peynir gibi yenilen ürünler tüketiyorsanız mutlaka düşük yağlı olanları tercih edin.

Bir bardak süt = 200 gram

Bir küçük kase yoğurt = 150 gram

İki dilim peynir = 100 gram

pedro:
Related Post